Verkkouutiset 9.9.2015: Kokoomuksen Talvitie: Ihmisen voitava valita terveysasemansa

Kokoomuksen Talvitie: Ihmisen voitava valita terveysasemansa

Kokoomuksen kansanedustaja Mari-Leena Talvitie korostaa järjen käyttöä ja asiakaslähtöisyyttä sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämisessä.LKS 20140615 - Uusi puoluevaltuuston puheenjohtaja Mari-Leena Talvitie kokoomuksen puoluekokouksessa Lahden Sibeliustalossa 15. kesäkuuta 2014. LEHTIKUVA Jussi Nukari

Kokoomuksen kansanedustaja ja puoluevaltuuston puheenjohtaja Mari-Leena Talvitie nostaa asiakaslähtöisyyden keskiöön keskustelussa sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksesta.

Uudistuksesta keskusteltiin puoluejohdon paneelissa Kuntamarkkinoilla. Kuntamarkkinoita vietetään 9.-10. syyskuuta Kuntatalolla Helsingissä.

– Sote-uudistuksessa oleellista on se, että ihminen saa laadukasta hoitoa, oikeaan aikaan ja riittävän nopeasti. Kenen etu voi olla se, että asiakas joutuu hakemaan apua samaan vaivaan useasti ja vielä eri paikoista, Talvitie kysyy tiedotteessaan.

Talvitie toivoo, että sote-ratkaisun rahoitusmalli ottaa huomioon asiakaslähtöisyyden lisäksi kustannusperusteet.

– Rahoitusvastuun on oltava yksinkertainen ja kestävä. Potilaalla on aivan kuin palveluseteli mukanaan. Tällöin ihminen voi aidosti valita terveysasemansa tai hyvinvointikeskuksen, josta saa hoitoa.

– Uudistusta ei ratkaista hallintohimmelein, vaan se lähtee asenteesta, työhyvinvoinnista ja reilusta johtamisesta – järkevistä tavoista toimia. Meidän vastuunkantajien on varmistettava, että niihin on riittävät edellytykset ja resurssit. Silloin kaikki osapuolet – niin ihminen, työnantaja tai palvelun tuottaja – säästävät aikaa ja vaivaa, rahaakin, Talvitie muistuttaa.

 

(9.9.2015)

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrShare