Yle: Kokoomuksen uusi puoluesihteeri valitaan nopealla aikataululla

Lue Ylen sivuilta: http://yle.fi/uutiset/kokoomuksen_uusi_puoluesihteeri_valitaan_nopealla_aikataululla/8600256

Kokoomuksen puoluehallitus kokoontuu heti maanantaina keskustelemaan uudesta puoluesihteeristä. Varsinainen valinta tehdään 13. helmikuuta. Puoluevaltuuston puheenjohtajan mukaan tieto Minna Arven lähdöstä tuli yllättäen, mutta sopivaan saumaan.

Minna Arve.
Kokoomuksen puoluesihteeri Minna Arve siirtyy Turun kauppakamarin toimitusjohtajaksi. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Kokoomuksen puoluesihteeri Minna Arve siirtyy Turun kauppakamarin toimitusjohtajaksi kuukauden kuluttua. Kokoomuksella on saman verran aikaa valita Arvelle seuraaja.

– Tämä tilanne on aktivoitunut sen verran nopeasti, että puoluehallitus käsittelee tätä alkuviikosta. Ja sen jälkeen katsotaan askelmerkit, että miten edetään, kertoo puoluevaltuuston puheenjohtaja Mari-Leena Talvitie.

Mari-Leena Talvitie.
Mari-Leena Talvitie. Kuva: http://www.mari-leena.net

Kyseessä on vuoden ensimmäinen, jo aiemmin sovittu kokous.

– En koe, että tilanne olisi mitenkään hankala. Meillä on puoluekokousvuosi, ja puoluevaltuusto kokoontuu normaalistikin jo kuukauden päästä. Lähtö tuli ihan hyvään saumaan siinä mielessä.

Arven nopea lähtö on herättänyt spekulaatioita lähdön syistä. Talvitien mukaan Arven työhön ollaan oltu tyytyväisiä, eikä taustalla ole erimielisyyksiä. Puoluesihteeri vaihtuu, koska hänelle tuli mahdollisuus tehdä mielenkiintoista työtä kotikaupungissaan, lähellä perhettään.

– Puoluesihteeri on nauttinut ja nauttii edelleen puoluevaltuuston luottamusta, Talvitie tähdentää.

Seuraajaehdokkaita riittävästi

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen on ollut niin ikään tyytyväinen Arven toimintaan puoluesihteerinä.

– Lähtö tapahtui täysin Minnan omasta aloitteesta, koska hän tuli valituksi työtehtävään Turussa. Kyse on puhtaasti siitä, että hän itse hakeutui toisiin tehtäviin.

Arto Satonen
Arto Satonen Kuva: Yle

Satonen uskoo, että hyviä vaihtoehtoja uudeksi puoluesihteeriksi löytyy nopeassakin aikataulussa. Mitään nimiä hän ei vielä tässä vaiheessa halua nostaa esille.

Tulevalla puoluesihteerillä on edessään monia haasteita.

– Puoluesihteerin tehtävänä tänä päivänä on ennen kaikkea järjestökoneiston tehokas pyörittäminen ja järjestön kehittäminen. Ja tietenkin tuleviin kunnallisvaaleihin valmistautuminen, Satonen kertoo.

Puolueen puheenjohtajan Alexander Stubbin odotetaan kommentoivan asiaa huomenna Tammisaaressa.

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrShare