Saulista Suomelle suunnannäyttäjä

Mielipidekirjoitus, Ylioppilaslehti 26.1.2006

Olemme valitsemassa Suomelle käännekohdan ja tulevaisuuden presidenttiä. Ulkopuolelta tulevat haasteet ovat moniulotteiset. Menestyäksemme tarvitsemme arvovaikuttajan ja tulevaisuuden suunnannäyttäjän – presidentin, joka arvostaa suomalaista osaamista ja työtä.

Vieraillessaan yliopistolla presidenttiehdokas Sauli Niinistö puhui koulutuksen ja työelämän kysynnän kohtaamisesta. Tämä on ratkaiseva asia monessa suhteessa. Liian isot aloituspaikkamäärät, joiden takia järjestetään ylimääräistä opetusta, kuluttavat rahaa sekä muita resursseja. Pahinta on opiskelijan turhautuneisuus opiskelujen aikana – opiskeluissa ja kesätyöttömyydessä – sekä valmistumisen jälkeen, jos mitään alan työtä ei ole saatavilla.

Toinen tulevaisuuteemme merkittävästi vaikuttava asia on ympäristökysymykset. ”Jos maailma olisi yritys, ilmastonmuutos olisi sen riskienhallinnan tärkein kysymys. Kestävä kehitys ja järkivihreys eivät ole haihattelua, vaan edellytys lastemme turvalliselle hyvinvoinnille.” Lainaus on Suomen tulevaisuuden suunnannäyttäjän www-sivuilta.

Ilahtuneena olen seurannut, miten Niinistö on omissa kampanjateemoissaan nostanut ympäristöasioita, jonka haasteista juuri ilmastokysymys on kaikkein ratkaisevin. Ärsyttävää on vain se, että haastattelijoita on kiehtonut ilmastoa enemmän tivaaminen turvallisuuspolitiikasta.

Sauli Niinistö on tulevaisuuden presidentti. Hän arvostaa koulutusta ja työtä. Presidenttinä hän on valmis nostamaan suomalaisen osaamisen ja työn arvostuksen. Valitsetko sinä siis kolme ässää eli Saulista Suomelle suunnannäyttäjän?

Mari-Leena Kairivaara

Opiskelija- ja ympäristöaktivisti

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrShare