Kiikelinsaaren rauhattomuus

Valtuustokysely, 22.1.2007

Kiikelinsaaren rauhattomuus – kesäisin iltapäivästä aamuyöhön asti – on aiheuttanut paljon ongelmia ja päänvaivaa alueen asukkaille, matkailijoille sekä puiston ”päiväkäyttäjille”. Sillä on myös kielteinen vaikutus Oulusta saatavaan mielikuvaan, kuten viime syksynä matkailijat kirjoittivat Kalevan mielipidepalstalla. Erilaisia ehdotuksia tilanteen korjaamiseksi on tehty paljon. Vähäiset toimet eivät kuitenkaan ole vähentäneet Kiikelinsaaren puiston yöllistä käyttöä juopotteluun ja kovaääniseen seurusteluun sekä mm. virtsaamiseen ja paikkojen rikkomiseen vaan ne ovat jatkuneet syksyyn asti säännöllisesti.

Tekninen lautakunta päätti kokouksessaan 16.1.2007 perustaa työryhmän etsimään yhdessä poliisin ja alueen asukkaiden kanssa ratkaisuja tilanteeseen. Työryhmän toimenpide-ehdotuksia odotetaan 31.3.2007 mennessä.

Mielestämme Kiikelinsaaren puiston eli julkisen alueen ei tarvitse olla käytössä yöaikaan. Kiikelinsaaren puistoalue voidaan helposti sulkea klo 22-06 väliseksi ajaksi sen kaikilta käyttäjiltä, niin vierailijoilta kuin asukkailta. Alueen sulkemiseksi silta-alueelle voidaan rakentaa väliaikaiset portit, joista asukkaat ja vierasvenesataman käyttäjät sekä muut erikseen harkittavat henkilöt voivat kulkea esimerkiksi etälukijaa avuksi käyttäen. Tämä rauhoittaisi samalla turhan moottoriajoneuvojen käytön puistoalueella.

Kuinka radikaaleihin toimiin kaupunki on valmis lähtemään ongelmien kitkemiseksi Kiikelinsaaresta? Onko juridisia esteitä sille, että julkinen puisto on suljettu kaikilta käyttäjiltä klo 22-06 välisenä aikana? Kuinka paljon kaupunki käyttää rahaa ilkivallan aiheuttamien särkyneiden kalusteiden ja lamppujen korjaamiseen sekä siivoamiseen Kiikelinsaaressa? Entä mitä maksaa puiston vartiointi ja valvontakamerat? Kuinka paljon porttijärjestelmä, joka on varustettu etälukijalaitteella, maksaisi? Toivomme, että nämä seikat selvitetään mahdollisimman nopeasti.

Sirpa Erkkilä-Häkkinen

Mari-Leena Kairivaara

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrShare