Kaleva: Kokoomus asetti Mari-Leena Talvitien eu­ro­vaa­lieh­dok­kaak­si

Kokoomus asetti Mari-Leena Talvitien eurovaaliehdokkaaksi | Kotimaa | Kaleva.fi

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/kokoomus-asetti-mari-leena-talvitien-eurovaaliehdokkaaksi/655885/

Mari-Leena Talvitie. Arkistokuva.
Mari-Leena Talvitie. Arkistokuva. KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 8.2.2014 14:12

Pohjois-Pohjanmaan kokoomuksen esittämä oululainen Mari-Leena Talvitie nimettiin kokoomuksen eurovaaliehdokkaaksi puoluevaltuuston kokouksessa lauantaina.

Talvitie, 33, toimii Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtajana ja kokoomuksen puoluevaltuuston 1.varapuheenjohtajana. Lisäksi hän toimii muun maussa Suomen kuntaliiton ja Tekniikan Akateemisten hallituksissa. Talvitie aikoo nostaa keskusteluun suomalaisen osaamisen ja yrittäjyyden, järkipolitiikan ja ympäristöasiat.

”Pohjois-Euroopan rooli korostuu lähitulevaisuudessa. On tärkeää, että suomalaisissa europarlamentaarikoissa on vastuunkantajia, jotka tuntevat pohjoisen erityisolosuhteet”, Talvitie sanoo.

Hänen mukaansa niin Oulun seudun, Suomen kuin Euroopan kannalta on ratkaisevaa, miten Suomi hyödyntää korkeatasoista osaamistaan, kehittää tulevaisuuden tietoliikenne- ja logistiikkareittejä ja panostaa lähialueiden yhteistyöhön.

Musiikkitalolla Helsingissä kokoontunut puoluevaltuusto asetti lauantaina pitämässään kokouksessa seitsemän ehdokasta, aiemmin nimettyjen seitsemän lisäksi.

Talvitien lisäksi lauantaina nimettiin kuusi uutta ehdokasta, jotka ovat pääministerin erityisavustaja Antti Häkkänen, Kemijärven kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arto Ojala, nuori yrittäjä Thai Quach sekä brändiasiantuntija ja yrittäjä Lisa Sounio-Ahtisaari. Virallisen vahvistuksen ehdokkuudelleen saivat myös kuntaministeri Henna Virkkunen sekä Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb. Loput ehdokkaat puolue nimeää maaliskuussa.

Eurovaalien varsinainen vaalipäivä Suomessa on sunnuntaina 25.5.2014. Ennakkoon voi äänestää 14.–20.5.2014.

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrShare