Yle: Hyvät olosuhteet innoittavat talvipyöräilyyn

Ylen sivuilla: http://yle.fi/uutiset/hyvat_olosuhteet_innoittavat_talvipyorailyyn/5471938 

Oulu on jo vuosikaudet markkinoinut itseään pyöräilykaupunkina. Maine joutui koetukselle, kun YLE Oulu vei Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajan talviselle pyörälenkille.

Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mari-Leena Talvitie
Kuva: YLE

Toimittaja Antti Pylväs ja Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mari-Leena Talvitie ottivat tuntumaa kevyenliikenteenväylien talviolosuhteisiin aamuruuhkan aikaan 10 kilometrin lenkillä. Olosuhteet olivat testiä ajatellen harmillisen hyvät: lumisateen puuttuessa auraamattomat tieosuudet loistivat poissaolollaan ja liukkaus oli torjuttu kiusallisen hyvin.

– Tällä hetkellä pyörätiet ovat parhaassa mahdollisessa kunnossa. Melkein kuin olisi ollut jo joulun alla tonttuja liikenteessä, Talvitie ihastelee.

Talvitie on aktiivinen pyöräilijä, mutta talvipyöräilyn suhteen melko kokematon. Hänen ensikokemuksensa Oulun liikenneväylistä oli ikimuistoinen.

– Ensimmäisellä pyöräreissullani kymmenisen vuotta sitten eksyin kahteen kertaan. Useita Ouluun muuttaneita kuunnelleena tiedän, että reitit eivät ole niin selkeitä kuin miltä ne kartalla näyttävät, hän sanoo.

Aktiivipyöräilijöiltä tietotaitoa

Suomen johtava pyöräilykaupunki Oulu tähyää maailman parhaaksi talvipyöräilykaupungiksi. Oulu mainostaa kaupunkilaisten olevan jo nyt maailman parhaita talvipyöräilijöitä.

Ensi vuonna alkava nelivuotinen hanke tähtää vielä parempiin pyöräilyolosuhteisiin ja talvipyöräilyosaamiseen.

– Hankkeen myötä kiinnitetään huomiota pyöräilyn olosuhteisiin. Tässä on erityisen hyvä ottaa aktiiviset pyöräilijät mukaan tähän hankkeeseen. Aktiivipyöräilijöiden näkemyksistä ja kokemuksista otetaan onkeen, sanoo Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mari-Leena Talvitie.

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrShare