Oulu-lehti: Kansanedustajat saivat nimikkoyrittäjät

Oulu-lehti 18.5.2015

http://www.oululehti.fi/edoris?tem=ou_lsearchart&search_iddoc=7472527

 

Oulun vaalipiirin kansanedustajat ovat saaneet omat nimikkoyrittäjät

Alueellinen henkilökohtainen kontakti kansanedustajan ja yrittäjän välillä antaa mahdollisuuksia molemmille osapuolille.

– Parhaimmillaan nimikkoyrittäjyys syventää kansanedustajien tietämystä ja antaa todellista kosketuspohjaa yrittäjän elämästä Suomessa ja erityisesti täällä Pohjois-Pohjanmaalla, sanoo yrittäjä Toni Långström Siikalatvan Sairaankuljetus Oy:sta.

Päätösten konkreettisten vaikutusten esille tuominen auttaa kansanedustajia arvioimaan lakiuudistusten toimivuutta jo suunnitteluvaiheessa. Yrittäjät pystyvät antamaan suoraa palautta, miten lakimuutokset vaikuttavat yrittäjien henkilökohtaiseen tilanteeseen ja arkeen.

Yrittäjille kansanedustaja on suora linkki päätöksentekoon. He voivat auttaa yrittäjiä viemällä asioita suoraan päätöksentekoon. Tärkeää on myös se, että kansanedustajat tietävät oikeat reitit, henkilöt ja aikataulut asioiden eteenpäin viemiselle.

Alueellisen ”yrittäjäkummin” merkitys korostuu maamme hyvin erilaisissa olosuhteissa. Yrittäjien huolet ja murheet ovat toki usein samat paikkakunnasta tai maakunnasta riippumatta. Suomi on kuitenkin pitkä maa ja olosuhteet ja väestörakenne vaihtelevat suuresti.

Mitä nimikkoyrittäjätoiminta alueen kansanedustajan näkökulmasta tarkoittaa?

Alueen kansanedustajat tapasivat 11.5. Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien hallituksen jäsenet ja vierailivat Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toimistolla – Seuraava tapaaminen 20.5. on Helsingissä.

Nimetyt nimikkoyrittäjät:

Lauri Mikkonen Juha Sipilä

Tauno Bräysy Tapani Tölli

Anu Kallio Pirkko Mattila

Toni Långström Antti Rantakangas

Tanja Heikkonen Hanna Sarkkinen

Jussi Riikonen Mari-Leena Talvitie

Marko Jääskeläinen Tytti Tuppurainen

Hannu Kivelä Niilo Keränen

Jorma Ketola Olli Immonen

Jyrki Drushinin Mirja Vehkaperä

Kirsi Asunmaa Katja Hänninen

Kaisuleena Joenväärä Ville Vähämäki

Kaisa Valkama-Kettunen Ulla Parviainen

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrShare