Verkkouutiset: Mari-Leena Talvitie aikoo viedä puoluevaltuuston maakuntiin

Lue Verkkouutisten sivuilta: http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/vvaltuustonpj_talvitie-51669

(ILKKA AHTOKIVI 12.6.2016 klo 15:04)

Kokoomuksen puoluekokous Lappeenrannassa valitsi puoluevaltuuston puheenjohtajaksi Mari-Leena Talvitien.LKS 20160524 Kokoomuksen Mari-Leena Talvitie eduskunnan täysistunnossa Helsingissä tiistaina 24. toukokuuta 2016. Istunnossa käsitellään valtioneuvoston selontekoa sisäisestä turvallisuudesta. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Mari-Leena Talvitie.(Lehtikuva/Martti Kainulainen)

– Puoluevaltuusto on yksi tekijä, miten kokoomus näkyy eri piirien alueilla. Puheenjohtajana toivon, että pystyn tukemaan puoluevaltuutettujen näkymistä heidän piireissään, Mari-Leena Talvitie kuvasi puoluevaltuuston kehittämiseen liittyviä tavoitteitaan Verkkouutisille.

Talvitien mukaan tulevalla valtuustokaudella valtuuston tarkoitus kokoontua eri piireissä, eikä ainoastaan pääkaupunkiseudulla. Puoluevaltuusto siis jalkautuisi maakuntiin.

– Politiikka ja vaikuttaminen ovat isossa murroksessa. Kokoomuksen puoluevaltuustossakin on vielä kehitettävää, erityisesti miten kokoomuksen kenttä, paikallisyhdistysten puheenjohtajat ja piirihallitukset saavat tietoa asioista, mitä käsitellään puoluevaltuustossa.

Talvitie on toiminut kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtajana nyt kaksi vuotta. Puoluevaltuusto on viime vuosina uudistunut siten, että kokouksissa on lisätty keskustelua poliittisista ja ajankohtaisista asioista. Lisäksi valtuustoon on tuotu lähetekeskustelut, ajankohtaisteemojen käsittely sekä sähköiset menetelmät.

Kokoomuksen puoluekokous valitsi sunnuntaina Talvitien jatkamaan puoluevaltuuston puheenjohtajana.

Puoluevaltuuston puheenjohtajavaltuustovaalissa annettiin 743,6 ääntä. Niistä Mari-Leena Talvitie sai 590 ja Espoolainen Kokoomuksen Talouspoliittisen Seuran puheenjohtaja Jussi Koskinen 147,6. Kuusi ääntä hylättiin.

Kansanedustaja Mari-Leena Talvitie on koulutukseltaan diplomi-insinööri. Hän on ollut Oulun kaupunginvaltuuston jäsen vuodesta 2005 ja kansanedustaja vuodesta 2015.

Hän on toiminut lisäksi muun muassa Oulun kaupunginhallituksen, Oulun kaupunginvaltuuston ja Oulun seudun ympäristölautakunnan puheenjohtajana.

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrShare